Home contact Familiegalmen Plaatsen Diest Veerle-Laakdal Vorst-Laakdal Tessenderlo Scherpenheuvel-Zichem Aanmelden Registreren

Familiekunde Vlaanderen regio Diest

Welkom op onze website van Familekunde-Vlaanderen regio Diest. Onze vereniging verzameld alles over het verleden van Diest, Laakdal, Scherpenheuvel-Zichem en Tessenderlo. 
In deze korte blogpost hopen we je wat meer info te geven over onze vereniging. 

Ontstaan

Familiekunde Vlaanderen regio Diest is ontstaan 16 juni 2009 door Martien Mondelaers. Hij was al jaren bezig met genealogie en stamboomonderzoek. Sinds 2009 geeft hij meerde keren per jaar het tijdschrift de Familiegalm uit. Ondertussen werken er meerdere vrijwillligers mee om de geschiedenis van Diest en omstreken in kaart te brengen.

Wat is het doel

Ons doel is om de voorouders van Diest en omstreken in kaart te brengen. Dit doen wij door middel van verschillende bewerkingen. Het verleden leert ons over de toekomst. Een stamboom is meer dan alleen datums en plaatsen. Dat willen wij ook overbrengen aan onze leden. Sinds een aantal jaar is het ook de bedoeling om een deel van het archief online aan te bieden. Dit onder andere door corona. Daarom willen wij als Familiekunde Vlaanderen regio Diest met onze tijd mee. Door middel van lessen en lezingen proberen wij ook de mensen wat bij te leren. 

Ons archief

Door het jarenlange werk van Martien Mondelaers en onder andere door de vrijwilligers kunnen we zeggen dat wij nu in totaal meer dan een miljoen namen hebben. Een klein deel hiervan hebben wij digitaal beschikbaar gesteld. 
Ons archief bestaat vooral uit:

  • stamboombestanden
  • bidprentjes & doodsbrieven
  • tijdschriften
  • genealogische bewerkingen

Ons archief is deels online te raadplegen. U kan ook op afspraak langs komen in ons documentatiecentrum gelegen in de Koning Albertstraat 75 in Diest. 

Waarom een deel betalend

De voornaamste reden waarom we niet alle gegevens gratis aanbieden heeft als reden dat er heel veel werk in heeft gezeten om deze gegevens samen te stellen. Daarom hebben we gekozen voor een deel betalend te maken, maar daarvoor krijg je wel veel in de plaats. Zo krijg je ons maandelijks tijdschrift en nog een tal van andere voordelen binnen onze vereniging.

Slot

We hopen dat je na deze post een klein beetje meer zicht hebt wat onze vereniging precies inhoud. Indien u vragen heeft mogen deze altijd via ons contactformulier gesteld worden.